engleski online kursevi

Iako se u Queen Victoria Education već dugi niz godina uspešno sprovode online kursevi engleskog, a bili smo i jedni od prvih u Srbiji koji su ovakve kurseve uključili u svoju ponudu, to je obično individualna ili poluindividualna nastava. Usled globalne krize koja nas je zatekla, rešili smo da i sve grupne kurseve ovog leta održavamo online. Zato, ukoliko želiš da nastaviš da usavršavaš svoj engleski, a radije ne bi da pohađaš grupnu nastavu u fizičkom prostoru – imamo rešenje kako da nastaviš sa edukacijom iz udobnosti svog doma. 

Sve što ti je potrebno jeste računar i pristup internetu i tvoje učenje može da počne!

Odabrali smo ZOOM PRO platformu kao način video komunikacije. Zašto baš ZOOM PRO?
Ova platforma je vrlo jednostavna za korišćenje i pruža bezbroj mogućnosti. Zoom PRO ima breakout rooms – funkcionalnost koja omogućava deljenje polaznika u parove ili manje podgrupe. Na taj način, učesnici mogu zajednički raditi na zadatku ili projektu, a kada je vežbanje konverzacije u pitanju – deljenjem u parove ili manje podgrupe se povećava vreme koje provodite vežbajući pričanje, takozvano student speaking time

online kursevi engleskog zoom

Takođe, kao i u pravoj učionici, postoji i tabla (whiteboard), koju profesor koristi za predavanje, ali po potrebi može dati pristup i polaznicima kako bi zajednički radili na nekom zadatku na ovoj virtuelnoj tabli.

Dalje, u zavisnosti od toga kakav tip aktivnosti se radi, koristi se nekada i raise hand funkcionalnost – možeš da se javiš za reč ili da putem klika naznačiš da si obavio zadatak a da pritom ne ometaš druge.


Za potpun i uspešan online kurs engleskog potrebna je i LMS (Learning Management System) platforma

online kursevi engleskog

Sigurno ste čuli za Moodle, Edmodo ili Google Classroom. LMS platforma služi da polaznici imaju pristup materijalima u svakom trenutku, bilo da je u pitanju video, PDF fajl, Word dokument ili link nekog sajta. 

Takođe, kada se koristi LMS, ne postoji mogućnost da zaboraviš na neki domaći zato što te kalendar platforme podseća na zadatke i rokove. 

Platforma omogućava i komentarisanje i deljenje korisnih informacija, te olakšava zajednički rad na zadacima i projektima. Na ovaj način, komunikacija je olakšana i centralizovana, dakle efikasna.

Za LMS se, u suštini, može reći da je kao Facebook za edukaciju. 

Treba napomenuti i da korišćenjem LMS platforme čuvamo šumske ekosisteme jer nam papir nije
potreban – sve se nalazi na klik od tebe!