online engleski

U vremenu kada račune plaćamo putem eBanking-a, poslovne sastanke održavamo na Skype-u, pišemo projekte i na druge načine sarađujemo sa pojedincima i celim timovima ljudi putem raznih Cloud platformi – i učenje se prilagođava modernom načinu života. Počelo je od slanja domaćih zadataka mejlom i otvaranja Facebook grupa za razmenjivanje materijala za učenje, ali tehnologija nam danas omogućava mnogo više, pa i da se cela učionica „preseli” u online svet, bilo da je u pitanju 1-na-1 ili grupna nastava.

Online časovi engleskog su odličan izbor za tebe ako voliš da:

  • koristiš savremenu tehnologiju
  • probaš nove stvari i nove pristupe
  • učiš iz udobnosti svoje omiljene fotelje
  • učiš u opuštenoj atmosferi koju omogućava online komunikacija
  • uštediš malo vremena u svom (ionako već prilično popunjenom) dnevnom rasporedu time što nećeš utrošiti sat vremena ili više na putovanje do neke škole stranih jezika i natrag

i imaš pouzdanu internet konekciju.

Kako to tačno izgleda u praksi?

Kod online nastave jezika imaš izbor kao i kod klasične – individualna (1-na-1) ili grupna nastava. Koja je pravi izbor baš za tebe? To zavisi od nekoliko faktora, a naši profesori su uvek tu da ti pruže podršku i, nakon obaveznog dijagnostičnog testiranja koje svako obavlja pri upisu na bilo koji od kurseva jezika u našem jezičkom centru, ponude svoje profesionalno mišljenje o tome kakav tip kursa  bi baš za tebe bio najefikasniji, a u skladu s tvojim željama, potrebama i planovima za učenje jezika.

  1. Individualna nastava – Odvija se preko Zoom-a, a termine biraš ti u dogovoru s našom administracijom. Individualni časovi su pravi izbor za tebe ukoliko već imaš mnogo obaveza i teško ti je da se uklapaš u termine za grupe ili da ideš svake nedelje u istim terminima. Dalje, sva pažnja profesora usmerena je samo na tebe, pa je ovakav vid učenja odlična opcija ako si ograničen/a nekim određenim datumom za, na primer, polaganje nekog međunarodnog ispita i imaš manje vremena nego što bi želeo/la da se spremaš za taj ispit sa grupom. Sledeća prednost jeste činjenica da učiš u udobnosti svoje sobe ili kancelarije, ne moraš da se brineš o gužvama u saobraćaju ili pronalaženju mesta za parking, a i uštediš na vremenu koje bi inače proveo/la u prevozu na putu do škole i nazad. Još jedna odlična stvar kad su u pitanju individualni online časovi jeste to da ne gubiš čas kada se razboliš – samo se javiš na vreme da pomeriš čas i taj čas ti se ne računa. 
  2. Grupna nastava – Odvija se putem Zoom-a i, po potrebi, LMS platforme (o čemu možeš pročitati više u članku Naši grupni online kursevi engleskog – koju tehnologiju koristimo). Lakše je uklopiti termine tako da svim polaznicima u grupi odgovaraju jer ne mora fizički da se dolazi negde. Još jedna prednost ovakvog vida nastave je to da ne moraš da izostaneš kad imaš temperaturu ili slično i ne gubiš časove, što znači da ne moraš ni da se brineš oko nadoknađivanja propuštenog kasnije.

Svoje jezičko usavršavanje možeš da nastaviš i nakon časova. Kako? Savete pronađi na našem Jezičkom portalu na kojem svake nedelje objavljujemo članke naših profesora. Ukoliko si u potrazi za interesantnim štivom za čitanje u slobodno vreme, onda će ti sigurno od pomoći biti tekst Šta su rideri i kako odabrati pravi?”. Strani jezik koji već neko vreme ne učiš sigurno nećeš zaboraviti zahvaljujući našim predlozima u tekstu „Kako da održavaš dostignuti nivo stranog jezika?”.

Autorka teksta: Jelena Nikićević