Srpski za strance

Srpski za strance u Queen Victoria Education je pravi izbor za svakoga ko želi da nauči srpski jezik, ali i upozna našu kulturu. Cene naših kurseva su NAJPOVOLJNIJE u Beogradu, a KVALITET na NAJVIŠEM MOGUĆEM NIVOU, jer smatramo da kursevi sprskog za strance svakako treba da budu dostupni svim strancima koji ovde borave, žive ili studiraju. Kako to nije uvek slučaj zbog nerealnih i nepotrebno uvećanih cena ovih kurseva, mi smo pripremili posebne pakete časova. 

srpski za strance

Naš metod komunikativnog učenja srpskog jezika namenjen je strancima koji u našu zemlju dolaze na rad, studije ili se u nju useljavaju. Cilj je da im pomogne da jezik savladaju i koriste svakodnevno, onako kako to čine i izvorni govornici.  Isto tako, polaznike upoznajemo sa osnovama srpske kulture, književnosti i nauke i svemu onome što će im olakšati razumevanje načina  života u našoj zemlji. Nastava se održava grupno ili individualno.

Sve više i više stranaca dolazi da živi i radi u Beogradu, te su stoga kursevi srpskog jezika sve traženiji i popularniji. Ipak ne nudi mnogo škola grupne časove srpskog jezika, ali u Queen Victoria Education Centru za jezičku edukaciju časovi srpskog se održavaju tokom cele godine, a grupe su veličine od 3 do 8 polaznika. Časove drže diplomirani filolozi, profesori srpskog jezika i književnosti, koji znaju i barem jedan strani jezik. I pored toga se nastava održava pre svega na srpskom, osim ako je zaista potrebno ili sami polaznici zahtevaju da se objašnjava i na nekom drugom jeziku.

Naš cilj nije samo da pomognemo polaznicima da savladaju nimalo jednostavan srpski jezik. Mi želimo i da im približimo našu kulturu i način života i da ih upoznamo sa bogatom kulturnom i duhovnom istorijom naše zemlje i naroda. Uvek težimo tome da naši polaznici koji uče strane jezike imaju realne kontakte sa izvornim govornicima koji će im približiti kulturu i način života. Isto tako se trudimo i da „našim strancima“ pružimo mogućnost da komuniciraju sa ljudima koji će im otkriti svu lepotu naše bogate kulturne baštine. Takođe organizujemo i izlete i vođene ture po gradu i zemlji i druženja u školi uz domaću hranu, literarne i filmske večeri  za naše polaznike. Sve na srpskom jeziku, kako bismo ih ohrabrili u učenju i pružili im priliku da vežbaju, oslobode se u govoru i zaista zavole našu zemlju i kulturu.

Preporuke naših polaznika možete pogledati u prostorijama škole, našoj fejsbuk stranici ili ih dobiti na mejl na zahtev.