Srpski za strance

CENE KOJE NUDIMO SU NAJPOVOLJNIJE U BEOGRADU, A KVALITET NA NAJVIŠEM MOGUĆEM NIVOU, i smatramo da kursevi sprskog za strance svakako treba da budu dostupni svim strancima koji ovde borave, žive ili studiraju, što nije uvek slučaj zbog nerealnih i nepotrebno uvećanih cena ovih kurseva i zato smo pripremili posebne pakete časova.

Naš metod komunikativnog učenja srpskog jezika namenjen je strancima koji u našu zemlju dolaze na rad, studije ili se u nju useljavaju i za cilj ima to da im pomogne da jezik savladaju i koriste svakodnevno, onako kako to čine i izvorni govornici.  Isto tako, polaznike upoznajemo sa osnovama srpske kulture, književnosti i nauke i svemu onome što će im olakšati razumevanje načina  života u našoj zemlji. Nastava se održava grupno ili individualno.

Sve više i više stranaca dolazi da živi i radi u Beogradu, te su stoga kursevi srpskog jezika sve traženiji i popularniji. Ipak ne nudi mnogo škola grupne časove srpskog jezika, ali u Queen Victoria Education centru časovi srpskog se odrzavaju tokom cele godine, a grupe su veličine od 3 do 8 polaznika. Časove drže diplomirani filolozi, profesori srpskog jezika i književnosti koji znaju i barem jedan strani jezik, iako se nastava održava pre svega na srpskom, osim ako je zaista potrebno ili sami polaznici zahtevaju da se objašnjava i na nekom drugom jeziku.

Naš cilj nije samo da pomognemo polaznicima da savladaju nimalo jednostavan srpski jezik. Mi želimo da im približimo našu kulturu i način života i da ih upoznamo sa bogatom kulturnom i duhovnom istorijom naše zemlje i naroda. Kao što uvek težimo tome da naši polaznici koji uče strane jezike imaju realne kontakte sa izvornim govornicima koji će im približiti kulturu i način života, isto tako se trudimo da „našim strancima“ pružimo mogućnost da komuniciraju sa ljudima koji će im otkriti svu lepotu naše bogate kulturne baštine. Takođe organizujemo i izlete i vođene ture po gradu i zemlji i druženja u školi uz domaću hranu, literarne i filmske večeri  za naše polaznike. Sve na srpskom jeziku, kako bismo ih ohrabrili u učenju i pružili im priliku da vežbaju, oslobode se u govoru i zaista zavole našu zemlju i kulturu.

Preporuke naših polaznika možete pogledati u prostorijama škole, našoj fejsbuk stranici ili il dobiti na mejl na zahtev.