Potrebne su ti pripreme za GMAT ispit? Na pravom si mestu! Centar za jezičku edukaciju Queen Victoria Education će ti pomoći da se upoznaš sa formatom ovog testa, razviješ svoje jezičke veštine do nivoa koji ti je potreban, savladaš sve prepreke i efikasno se pripremiš za polaganje ovog međunarodnog ispita.

GMAT je američki ispit pre svega namenjen profesionalcima i budućim studentima postdiplomskih studija na poslovnim školama i ekonomskim fakultetima u SAD.

pripreme za GMAT

Pripada takozvanim standardizovanim američkim testovima, što zapravo znači da nisu strani studenti jedini koji ga polažu. Sve standardizovane američke testove osim TOEFL-a moraju polagati i akademci i budući akademci koji su državljani samih SAD ili drugih država engleskog govornog područja. Ti testovi predstavljaju neku vrstu „američke mature“ i uglavnom su obavezni za sve visoko kotirane fakultete. Svaka institucija traži određeni broj bodova za upis, te se o tome takođe mora voditi računa pri prijavi na željene pripreme. Interesantno je to što svi ovi ispiti omogućavaju kandidatima takozvano „superskorovanje“ (super scoring) – ako tvoj rezultat iz jedne važne oblasti nije dovoljno dobar, pri ponavljanju testa možeš pažnju usmeriti na taj deo i kombinovati rezultate iz više rađenih ispita, sve dok ne dobiješ željeni skor. Međutim, ova mogućnost zavisi od više škole ili fakulteta za koji se prijavljuješ. Neke škole će u obzir uzeti samo tvoj najbolji skor na ispitu (ma koliko puta da ga polažeš), a neke će dozvoliti superskorovanje iz više ispita. O tome bi se trebalo raspitati kod tamošnjih službi nadležnih za studentska pitanja.

Test ima četiri zasebna dela: pisanje, integrisano logičko zaključivanje, kvantitativno i verbalno rezonovanje.  Ukupno traje 3 sata i 30 minutaTest verbalnog rezonovanja je zapravo test čitanja kao jezičke veštine, dok kvantitativno rezonovanje i integrisano logičko zaključivanje kombinuju verbalne i matematičko-logičke zadatke, kao i analitičke sposobnosti.

Trenutno je polaganje ovog ispita moguće u centru koji se nalazi u Zagrebu, u Hrvatskoj.

Više o GMAT ispitu možeš pročitati ovde: http://www.mba.com/global

Ako te interesuju pripreme za ovaj ispit, pozivamo te da se obratiš administraciji škole kako bismo mogli uklopiti tvoje pripreme za GMAT u postojeće datume polaganja i uputiti te na centar za polaganje.

Savetujemo ti da pre započinjanja priprema proveriš svoj nivo znanja engleskog jezika i kvantitativnih veština. U našem jezičkom i pripremnom centru, razvili smo DIJAGNOSTIČKO TESTIRANJE, proces koji nam pomaže da đacima s velikom preciznošću predočimo vreme koje im je potrebno za pripremu, i damo predlog personalizovanog programa GMAT priprema.