Potrebne su ti pripreme za GRE ispit? Na pravom si mestu! Centar za jezičku edukaciju Queen Victoria Education će ti pomoći da se upoznaš sa formatom ovog testa, razviješ svoje jezičke veštine do nivoa koji ti je potreban, savladaš sve prepreke i efikasno se pripremiš za polaganje ovog međunarodnog ispita.

pripreme za gre

GRE je američki ispit namenjen profesionalcima i budućim studentima postdiplomskih studija u SAD.

Pripada takozvanim standardizovanim američkim testovima, što zapravo znači da nisu strani studenti jedini koji ga polažu. Sve standardizovane američke testove osim TOEFL-a moraju polagati i akademci i budući akademci koji su državljani samih SAD ili drugih država engleskog govornog područja. Ti testovi predstavljaju neku vrstu „američke mature“ i uglavnom su obavezni za sve visoko kotirane fakultete. Svaka institucija traži određeni broj bodova za upis, te se o tome takođe mora voditi računa pri prijavi na željene pripreme. Interesantno je to što svi ovi ispiti omogućavaju kandidatima takozvano „superskorovanje“ (superscoring) – ako tvoj rezultat iz jedne važne oblasti nije dovoljno dobar, pri ponavljanju testa možeš pažnju usmeriti na taj deo i kombinovati rezultate iz više rađenih ispita, sve dok ne dobiješ željeni skor. Međutim, ova mogućnost zavisi od više škole ili fakulteta za koji se prijavljuješ. Neke škole će u obzir uzeti samo tvoj najbolji skor na ispitu (ma koliko puta da ga polažeš), a neke će dozvoliti superskorovanje iz više ispita. O tome bi se trebalo raspitati kod tamošnjih službi nadležnih za studentska pitanja.

Test ima tri zasebna dela: verbalno rezonovanje, kvantitativno rezonovanje i analitičko pisanje.  Može se raditi u kompjuterskoj ili u papirnoj verziji i traje do 3 sata i 30 minuta. Verbalno rezonovanje se testira kroz čitanje kao jezičku veštinu, dok analitičko pisanje predstavlja pisani odgovor na zadatu temu u formi eseja. Kvantitativno rezonovanje je matematički deo testa.

pripreme gre

Za ispit se prijavljuje na online stranici organizacije ETS GRE, a polaže se u testnom centru za Srbiju.

Više o GRE ispitu i centru u kome se polaže možeš pročitati ovde: http://www.ets.org/gre.

Ako te interesuju pripreme za ovaj ispit, pozivamo te da se obratiš administraciji škole kako bismo mogli uklopiti tvoje pripreme za GRE u postojeće datume polaganja i uputiti te na centar za polaganje.

Savetujemo ti da pre započinjanja priprema proveriš svoj nivo znanja engleskog jezika i matematike. U našem jezičkom i pripremnom centru, razvili smo DIJAGNOSTIČKO TESTIRANJE, proces koji nam pomaže da đacima s velikom preciznošću predočimo vreme koje im je potrebno za pripremu, i damo predlog personalizovanog programa GRE priprema.