Potrebne su ti pripreme za PTE ispit? Na pravom si mestu! Centar za jezičku edukaciju Queen Victoria Education će ti pomoći da se upoznaš sa formatom ovog testa, razviješ svoje jezičke veštine do nivoa koji ti je potreban, savladaš sve prepreke i efikasno se pripremiš za polaganje ovog međunarodnog ispita.

Rezultati Person Longman ispita mogu se koristiti za zaposlenje ili studiranje u inostranstvu, odnosno emigraciju. Postoji izbor tri modula, General, Academic i PTE Young learners za decu. Ovaj ispit je priznat na svim univerzitetima u Australiji i na Novom Zelandu, ali i na velikom broju univerziteta širom sveta, posebno u zemljama engleskog govornog područja. 

PTE testira jezičku sposobnost kroz četiri jezičke veštine smeštene u 3 dela ispita (govorenje i pisanje, čitanje i slušanje).  Polaže se na računaru u ovlašćenom ispitnom centru.

Rezultati ispita se mere na skali od 10 – 90 i dostupni su kanidatu mnogo brže od rezultata IELTS i TOEFL, odnosno od 2 do 5 radnih dana. Rezultati važe dve godine.

Za razliku od većine ostalih ispita koji se mogu polagati jednom, dvaput mesečno ili svega nekoliko puta godišnje, PTE Academic se može polagati 360 dana u godini, u više od 200 registrovanih ispitnih centara, u više od 50 zemalja sveta. Nažalost, ispit se ne može polagati u Srbiji, ali u Queen Victoria Education jezičkom centru možete doći na pripreme za PTE. 

Više o ispitu, lokacijama i datumima polaganja možete saznati na zvaničnom sajtu Person PTE.

Za više informacija o pripremama za PTE, kontaktiraj s našom administracijom

Savetujemo ti da pre započinjanja priprema proveriš svoj nivo znanja engleskog jezika. U našem jezičkom i pripremnom centru, razvili smo DIJAGNOSTIČKO TESTIRANJE, proces koji nam pomaže da đacima s velikom preciznošću predočimo vreme koje im je potrebno za pripremu, i damo predlog personalizovanog programa PTE priprema.