TOEFL ispit je američki ekvivalent IELTS-u, takođe je priznat širom sveta. Rezultati su, kao i kod IELTS-a, validni dve godine i mogu se koristiti za zaposlenje ili upis na studije u inostranstvuPripreme za TOEFL se u Centru za jezičku edukaciju Queen Victoria Education održavaju već dugi niz godina, drže ih profesori koji su i sami polagali neke od međunarodnih ispita i veoma se ponosimo činjenicom da svi naši polaznici ostvaruju željene rezultate na svojim polaganjima. (Pisane preporuke naših polaznika se mogu pogledati u prostorijama Queen Victoria Education.)

pripreme za toefl

TOEFL testira jezičku sposobnost kroz četiri jezičke veštine (čitanje, pisanje, slušanje i govorenje)Objektivni nivo testa je od B2 do C2, što znači da će čitanje, slušanje i pisanje biti u skladu sa onim što kandidat može očekivati ako živi ili studira u zemlji engleskog govornog područja – jezik je, dakle, autentičan.

Rezultati se boduju po skali od 0 do 120 poena. Za upis na željen studijske programe je najčešće dovoljno ostvariti traženi broj poena tj. gleda se ukupan skor koji kandidat ostvari na ispitu, ali skrećemo vam pažnju da određene institucije pored ukupnog skora zahtevaju i da kandidat ostvari na ispitu i određeni broj poena na nekom od delova (čitanje, pisanje, slušanje, govor) kako bi se upisao. 

Za razliku od IELTS-a, TOEFL se radi samo kompjuterski (uključujući i usmeni deo ispita), te su i pripreme za TOEFL u Queen Victoria Education u skladu sa time.

pripreme za toefl

Od 01. avgusta 2019. godine uvode se brojne novine koje iskustvo polaganje ovog ispita čine još boljim. Naime, ispit će trajati kraće, uvodi se opcija superskorovanja i sam proces registracije je olakšan. Više o ovome možete da čitate na našem jezičkom portalu.

Inače, za ispit se prijavljuje isključivo preko zvanične stranice TOEFL organizacije, preko iste se i vrši plaćanje polaganja, a sam ispit se polaže u testnom centru za Srbiju.

Queen Victoria Education vrši temeljnu jezičku pripremu za ovaj ispit.

Više o TOEFL ispitu i mestu polaganja možeš saznati na zvaničnoj stranici TOEFL organizacije.

Savetujemo buduće polaznike pripreme za TOEFL da veoma ozbiljno shvate ovaj ispit. Na pripremu utiče mnogo faktora, te bi trebalo ostaviti sebi dovoljno vremena za podizanje opšteg jezičkog nivoa, pripremu samog ispita sa profesorom i samostalnu vežbu, a ne bi trebalo zaboraviti ni psihološku pripremu za samo testiranje!

Predlažemo ti da pre započinjanja priprema proveriš svoj nivo znanja engleskog jezika. U našem jezičkom i pripremnom centru, razvili smo DIJAGNOSTIČKO TESTIRANJE, proces koji nam pomaže da đacima s velikom preciznošću predočimo vreme koje im je potrebno za pripremu, i damo predlog personalizovanog programa TOEFL priprema, ukoliko bi da se individualno spremaju ili predlog pravog paketa grupnih priprema.

Ako te interesuju individualne pripreme – možeš početi kad god želiš i u terminima koji ti najviše odgovaraju. Piši nam na: school@qvictorias.com ili nas pozovi (radnim danima od 9 do 16h) na: 063/72-303-52 i dobićeš sve potrebne informacije od naše administracije. 

Za informacije o narednom upisnom ciklusu na grupne pripreme za TOEFL – prati naš sajt i/ili profile na društvenim mrežama.  

Zaprati nas na društvenim mrežama da uvek budeš u toku sa
najnovijim dešavanjima u Queen Victoria Education!