Pripreme za TOEFL

Američki ekvivalent IELTS-u, takođe je priznat širom sveta. Rezultati su, kao i kod IELTS-a, validni dve godine i mogu se koristiti za zaposlenje ili upis na studije u inostranstvuPripreme za TOEFL se u Centru za jezičku edukaciju Queen Victoria Education održavaju već dugi niz godina, drže ih profesori koji su i sami polagali neke od međunarodnih ispita i veoma se ponosimo činjenicom da svi naši polaznici ostvaruju željene rezultate na svojim polaganjima. (Pisane preporuke naših polaznika se mogu pogledati u prostorijama Queen Victoria Education.)

pripreme toefl

TOEFL testira jezičku sposobnost kroz četiri jezičke veštine (čitanje, pisanje, slušanje i govorenje)Objektivni nivo testa je od B2 do C2, što znači da će čitanje, slušanje i pisanje biti u skladu sa onim što kandidat može očekivati ako živi ili studira u zemlji engleskog govornog područja – jezik je, dakle, autentičan.

Rezultati se boduju po skali od 0 do 120 poena. Nema rezultata koji znači da ispit nije položen i svaki put kada polažeš, možeš popravljati svoj prethodni skor.

pripreme toefl

Većina institucija traži određeni broj poena na nekom od delova (čitanje, pisanje, slušanje, govorenje), te je na to potrebno obratiti pažnju. Dobar ukupni skor ne znači automatski da su ostvareni svi preduslovi, posebno je skor nizak na nekoj od posebno naglašenih veština.

Za razliku od IELTS-a, TOEFL se radi samo kompjuterski (uključujući i test govorenja), te su i pripreme za TOEFL u Queen Victoria Education u skladu sa time.

Za ispit se prijavljuje isključivo preko zvanične stranice TOEFL organizacije, preko iste se i uplaćuje, a sam ispit se polaže u testnom centru za Srbiju.

Queen Victoria Education vrši temeljnu jezičku pripremu za ovaj ispit.

Više o TOEFL ispitu i mestu polaganja možeš saznati na zvaničnoj stranici TOEFL organizacije.

Savetujemo buduće polaznike pripreme za TOEFL da veoma ozbiljno shvate ovaj ispit. Na pripremu utiče mnogo faktora, te bi trebalo ostaviti sebi dovoljno vremena za podizanje opšteg jezičkog nivoa, pripremu samog ispita sa profesorom i samostalnu vežbu, a ne bi trebalo zaboraviti ni psihološku pripremu za samo testiranje!

Predlažemo ti da pre započinjanja priprema proveriš svoj nivo znanja engleskog jezika. U našem jezičkom i pripremnom centru, razvili smo DIJAGNOSTIČKO TESTIRANJE, proces koji nam pomaže da đacima s velikom preciznošću predočimo vreme koje im je potrebno za pripremu, i damo predlog personalizovanog programa TOEFL priprema, ukoliko bi da se individualno spremaju ili predlog pravog paketa grupnih priprema.