intervju za posao
Konkurišeš za posao. Shodno zahtevima konkursa, poslodavcu si prosledio/la CV koji si samostalno i/ili uz našu pomoć kreirao/la i eto poziva na razgovor za posao. Sjajno, još samo jedan (ali veliki) korak te deli od posla iz snova. Ljubazni zaposleni iz HR odeljenja te obaveštava da  će se razgovor voditi na engleskom jeziku. Ok. Ova rečenica, iako očekivana, unosi strah i nervozu  kod svakog kandidata, bez obzira na poznavanje engleskog jezika. Prvo što kandidat čuvši ovu rečenicu pomisli je da su mu šanse da predstavi sebe i svoje kompetencije smanjene time što se razgovor vodi na stranom jeziku. To ne mora nužno da bude tačno. Pokušaj da razgovor za posao posmatraš na sledeći način. Svi mi koji smo makar jednom bili na razgovoru  smo pokušali da predstavimo sebe kao stručne, obrazovane, motivisane profesionalce sa sjajnim poslovnim  i komunikacionim veštinama i nadali smo se da će nam poslodavac verovati na reč. Kada se razgovor vodi na engleskom jeziku, onda imaš priliku ne samo da o svojim veštinama govoriš, već  i da svoje znanje praktično pokažeš, a pravi poslodavac će znanje umeti da oceni. Pretpostavljamo da ćeš se kao ozbiljan kandidat pripremiti za razgovor, informisati  o kompaniji, proučiti zahteve konkursa, pripremiti odgovore o sebi, svojim interesovanjima, očekivanjima, planovima i sl. U želji da ostaviš što manje prostora za grešku, i što bolji utisak, verujemo da ćeš savete potražiti od svojih prijatelja ali i na internetu. Time upadaš u zamku da na razgovoru tvoji i odgovori ostalih kandidata budu, ako ne identični, onda vrlo slični.

Cilj radionice

je da te nauči kako da pravilno pristupiš razgovoru za posao, da ne učiš napamet „poželjne“ odgovore, već da iskoristiš svoje poznavanje engleskog jezika, unaprediš ga rečima i izrazima koji će ti pomoći da sebe i svoje sposobnosti predstaviš u najboljem svetlu.

Engleski jezik je prilično bogat i uvereni smo da uz malo dodatnog truda, možeš uobličiti odgovore kojima ćeš sebe preporučiti za posao. Naravno, mi smo tu da ti pružimo svesrdnu pomoć, da te pripremimo za najrazličitija pitanja, ukažemo na potencijalne zamke i učinimo da samouvereno vladaš engleskim jezikom.

Neko može reći da tri sata nije dovoljno da bi neko progovorio engleski i naravno da je u pravu. Za takav poduhvat su potrebne godine vrednog rada i vežbe. Ali na ovoj trosatnoj simulaciji razgovora za posao na engleskom jeziku, svi polaznici će, shodno svom nivou jezika, od naših trenera dobiti mnoštvo korisnih jezičkih saveta, praktičnih primera i smernica koji će ih pripremiti za svaki intervju.

Kome je radionica namenjena?

Kao što sportisti treningom dolaze do vrhunskih rezultata, tako i oni koji žele da sebi povećaju šanse za zaposlenjem pohađaju ovu i ostale radionice #HelloSuccess programa. Radionica je namenjena studentima i diplomcima koji započinju svoju potragu za poslom, ali i profesionalcima u različitim oblastima koji imaju manje ili više iskustva i koji tragaju novim poslovnim izazovima.

Neophodan nivo engleskog jezika

Napredan (B 1.2 i viši)

Trajanje radionice

3 sata

Na radionici ćeš naučiti kako da:

  • svoje jezičko predznanje (gramatika i vokabular) iskoristiš u cilju stvaranja što boljeg utiska na razgovoru za posao
  • uz pomoć novih i naprednih jezičkih konstrukcija predstaviš svoje znanje i veštine tako da se izdvojiš od ostalih kandidata
  • svoje odgovore uobličiš i prilagodiš poziciji na koju se prijavljuješ, odnosno zahtevima konkursa
  • izbegneš davanje generičkih odgovora i ostale HR zamke
  • prevaziđeš svoje slabosti i pretvoriš ih svoje jake strane.

    i budeš korak bliže svom poslu iz snova!

Radi veće efikasnosti i boljeg prilagođavanja specifičnim potrebama polaznika radionice, potrebno je da pre dolaska na radionicu uradiš obavezan zadatak.

  1. Napišeš zahteve konkursa na engleskom jeziku posla na koji si konkurisao/la i na koji si pozvan/na na razgovor. Ukoliko trenutno nemaš upućen poziv za razgovor, pošalji nam tekst oglasa posla na koji bi želeo/la da konkurišeš.
  2. Na osnovu zahteva iz konkursa, a u skladu sa tvojim jezičkim nivoom, sastavi CV na engleskom jeziku i pošalji nam ga na adresu: english@qvictorias.com najkasnije jedan dan pre radionice.

Radionicu kreirao i vodi

Filip Rakočević – profesor engleskog jezika i simultani prevodilac.
Specijalizovan za kurseve poslovnog engleskog jezika i veština; savetnik za unapređenje CV i jezičku pripremu za razgovor za posao na engleskom jeziku.

Termini, cena, prijava na radionicu

Radionica se održava nekoliko puta u toku godine, vikendom, u grupama od najviše 8 ljudi. Učešće na ovoj sjajnoj radionici košta 3.000 dinara. Kontaktiraj s našom administracijom za informaciju o prvom narednom terminu ove radionice ili se prijavi na naš newsletter (putem forme s desne strane) kako bi bio/la u toku, kako sa predstojećim terminima ove radionice, tako i ostalih iz serije #HelloSuccess radionica i raznim drugim zanimljivim aktivnostima u našem Centru za jezičku edukaciju.