b2 engleski

Hej! Znaš engleski? A da polažeš za Kembridž diplomu?

Zašto? Zbog toga što su ove diplome izuzetno vredne i cenjene kako u poslovnoj, tako i u akademskoj zajednici i mogu ti veoma koristiti. Nabrojmo samo neke:

  1. Kembridž diplome su međunarodno priznate. Polaganjem FCE, CAE ili CPE ispita, tvoje znanje engleskog jezika stiče međunarodno priznanje koje zaslužuje. Jezičke veštine koje si brižljivo razvijao/la svih prethodnih godina dobijaju međunarodni pečat kvaliteta, i samim tim možeš da studiraš i/ili radiš svuda u svetu.
  2. Podižeš svoj nivo i produbljuješ znanje engleskog jezika. Iako se na ispitima IELTS i TOEFL testiraju iste veštine kao i na Kembridž ispitima, u njihovom fokusu je akademski engleski i oni ocenjuju tvoju sposobrnost da studiraš na engleskom jeziku, dok je u fokusu Kembridž ispita realni engleski jezik. Kembridž ispiti su daleko teži, pripreme su temeljnije i cilj im  je da se dostigne nivo razvijenosti jezičkih veštna koji će ti pomoći da pišeš, čitaš, slušaš i govoriš u svim realnim životnim situacijama.
  3. Izdvajaš se od konkurencije na tržištu rada. Danas nema oglasa za posao u kojem se od kandidata ne traži znanje engleskog jezika. Većina ljudi navodi u svojim radnim biografijama da zna engleski, ali da li svi oni mogu to i da dokažu? Ti to možeš, ukoliko imaš diplomu o položenom Kembridž ispitu, čime stičeš ogromnu prednost kod poslodavca. Činjenica da imaš ovu diplomu poslodavcu ne garantuje samo tvoje jezičke kompetencije, već pokazuje i tvoju posvećenost, istrajnost, želju da učiš i da se usavršavaš. To se izuzetno ceni!
  4. Možeš da studiraš gde god želiš! Ako u ovom trenutku ne tražiš posao, ali želiš da studiraš u inostranstvu, dobra vest je da ti Kembridž ispiti daju i tu mogućnost. Naime, CAE i CPE diplome priznaju gotovo svi univerziteti sa liste World top 100. Ukoliko si trenutno na osnovnim studijama, ali bi na master u inostranstvo, sada je prilika da se spremaš i da položiš neki od ova dva ispita i bićeš jedan korak bliže svojim željenim studijama.
  5. Povećavaš svoju motivaciju. Ako je tvoj nivo npr. B2, možeš prilično uspešno da komuniciraš u svakoj prilici. Sada je pravo vreme da sebi postaviš cilj, i testiraš sebe i svoje sposobnosti. Možeš se opredeliti da polažeš za diplomu datog nivoa, ili sebi postaviti izazov da polažeš za C1 ili, zašto da ne, C2 nivo. Nivoi su tu da te motivišu da postigneš više. Postavi sebi cilj i sledi ga. Osećaj kada ga ostvariš je neprocenjiv.
  6. Diplome važe doživotno. Poslednja, ali nikako najmanje vredna korist koju imaš od ovih diploma je ta da važe doživotno. Za razliku od IELTS, TOEFL, SAT, ACT i drugih ispita čiji rezultati važe nekoliko godina, rezultati Kembridž ispita važe doživotno upravo zbog toga što potpunije razvijaš sve jezičke veštine tokom priprema u odnosu na gorepomenute. Važna napomena: iako većina fakulteta prihvata Kembridž diplome, može se desiti da od stranih studenata kao dodatni uslov za upis zahtevaju da diploma ne bude starija od 2-3 godine. Pažljivo pročitaj uslove upisa pre nego što se odlučiš za polaganje.

Cilj našeg centra je da promoviše kvalitetno obrazovanje, a veće potvrde kvaliteta jezika od Kembridž diplome nema. To je naše profesionalno mišljenje. Svi ostali ispiti su kreirani kako bi se ocenile nečije trenutne jezičke kompetencije i na tim ispitima kandidat ne može da padne, već samo da ostvari manji ili veći broj poena – tj. višu ili nižu ocenu. Od kandidata se očekuje da savlada format testa, stekne brzinu rešavanja zadataka i ostvari potreban broj poena kako bi dobio ne diplomu, već potvrdu koja važi određeni vremenski period. Jedino se Kembridž sertifikati mogu nazivati diplomama i one nemaju ograničeni rok važenja.

U našem jezičkom centru se možeš pripremati za polaganje Kembridž ispita, a s obzirom na to da smo deo partnerskog programa Britanskog saveta, kod nas se možeš i prijaviti za polaganje željenog ispita. Upis je u toku!

 Jedan klik te deli od više informacija o ispitima i cenama priprema za FCECAE i CPE.

Za sva dodatna pitanja, kontaktiraj s našom administracijom.