Ovaj Kembridžov ispit je možda i najpopularniji ispit u jezičkom svetu. Njegovi rezultati, koji su validni dve kalendarske godine (za razliku od Cambridge English ispita koji su trajni), mogu se koristiti za zaposlenje ili studiranje u inostranstvuPripreme za IELTS se u Centru za jezičku edukaciju Queen Victoria Education održavaju već dugi niz godina, drže ih profesori koji su i sami polagali neke od međunarodnih ispita i veoma se ponosimo činjenicom da svi naši polaznici ostvaruju željene rezultate na svojim polaganjima. (Pisane preporuke naših polaznika možete pogledati u prostorijama Queen Victoria Education.)

pripreme za IELTS

IELTS testira jezičku sposobnost kroz četiri jezičke veštine (čitanje, pisanje, slušanje i govorenje). Objektivni nivo testa je od B2 do C2, što znači da će čitanje, slušanje i pisanje biti u skladu sa onim što kandidat može očekivati ako živi ili studira u zemlji engleskog govornog područja – jezik je, dakle, autentičan.

Postoje dva modula IELTS ispita: General Training i Academic.

IELTS General Training je namenjen onim kandidatima koji planiraju da emigriraju u zemlju engleskog govornog područja i koji će tamo raditi neakademske ili praktične poslove.

IELTS Academic je modul namenjen onima koji će u zemlji engleskog govornog područja započeti ili nastaviti više ili visoko obrazovanje ili raditi poslove za koje je potrebna visoka školska sprema.

Rezultati predstavljaju ukupni skor na svim delovima ispita (čitanje, slušanje, pisanje i govorenje) i prikazuju se u takozvanim „opsezima“ (bands) od 0 do 9, pri čemu je 0 znak da kandidat nije ni pokušao da uradi zakazani ispit. Najviša ocena koju je moguće ostvariti je 9.

Ispit traje oko 2 sata i 30 minuta, može biti sproveden na papiru ili kompjuterski.

Kao i svi Kembridžovi ispiti, sam test se radi u British Council-u. Cambridge ispitiQueen Victoria Education je deo partnerskog programa British Council Addvantage i vrši temeljnu jezičku pripremu za ovaj ispit.

Više o IELTS ispitu možeš saznati na sajtu Cambridge Assessment.

Queen Victoria Education organizuje i pripreme za TOEFL, a više o tome možeš pročitati na stranici sajta posvećenoj TOEFL ispitu.

Savetujemo buduće polaznike pripreme za IELTS ispit da veoma ozbiljno shvate ovaj ispit. Na pripremu utiče mnogo faktora, te bi trebalo ostaviti sebi dovoljno vremena za podizanje opšteg jezičkog nivoa, pripremu samog ispita sa profesorom i samostalnu vežbu, a ne bi trebalo zaboraviti ni psihološku pripremu za samo testiranje!

Savetujemo ti da pre započinjanja priprema proveriš svoj nivo znanja engleskog jezika. U našem jezičkom i pripremnom centru, razvili smo DIJAGNOSTIČKO TESTIRANJE, proces koji nam pomaže da đacima s velikom preciznošću predočimo vreme koje im je potrebno za pripremu, i damo preporuku personalizovanog programa IELTS priprema ili predložimo idealni paket za grupne pripreme. 

Ako te interesuju individualne priprememožeš početi kad god želiš i u terminima koji ti najviše odgovaraju.
Piši nam na: school@qvictorias.com
ili nas pozovi (radnim danima od 9 do 16h) na: 063/72-303-52
i dobićeš sve potrebne informacije od naše administracije. 

Za informacije o narednom upisnom ciklusu
na grupne pripreme za IELTS – prati naš sajt
i profile na društvenim mrežama.  

Zaprati nas na društvenim mrežama da uvek budeš u toku sa
najnovijim dešavanjima u Queen Victoria Education!