„Da li da se upišem na individualne ili grupne pripreme?“, jedno je od najčešćih pitanja koje nam upućuju studenti na konsultacijama. Odgovor na ovo pitanje zavisi od nekoliko faktora: kada nameravaš da polažeš ispit, da li si se do sada samostalno pripremao/la za format testa, koliko su razvijene tvoje jezičke veštine (čitanje, slušanje, govor i pisanje), kakve su tvoje ostale obaveze…Spisak pitanja je podugačak, ali su nam tvoji odgovori dragoceni, jer jedino tako smo u mogućnosti da ti predložimo pravi kurs.

Važno je istaći da ne postoji pravilan/pogrešan način pripremanja za međunarodne ispite, niti da odabir jednog načina automatski znači eliminisanje drugog. Oba imaju svoje prednosti i nedostatke.

Za individualne pripreme se najpre odlučuju polaznici čiji je dnevni raspored prilično popunjen raznim obavezama (škola, posao, rad u smenama, treninzi, takmičenja i sl.) i stoga ne mogu da prate dinamiku grupe; studenti koji imaju kratko vreme za pripremu ispita (svega par nedelja); oni čije su veštine nejednako razvijene da bi mogli da započnu sa vežbanjem formata testa i sl.

Ukoliko ovo nije tvoj slučaj, onda ti predlažemo da se upišeš na GRUPNE PRIPREME za IELTS ili TOEFL ispit.

Koje su osnovne prednosti grupnih priprema?

Grupne pripreme su sjajan, dinamičan način da se spremiš za željeni ispit. Međutim, napominjemo da i pored vežbanja s grupom, od tebe očekujemo da i samostalno radiš, jer će samo na taj način sav tvoj trud i rad rezultirati uspehom!

  1. Umesto da samostalno određuješ termin za učenje jednom nedeljno ili ređe, grupa ima svoju dinamiku rada (3x nedeljno) koju slediš i tada si na sat i po koncentrisan/a na samo na pripremu ispita. Na ovaj način uvodiš disciplinu u svoj rad.
  2. Zajedno ste brži! Kako to? Pa, umesto da potrošiš dragoceno vreme pokušavajući da razumeš pojedina uputstva za rešavanje zadataka ili neki tip zadatka, odgovore možeš dobiti kako od profesora, tako i od kolege iz grupe. Ali na isti način i ti možeš da pomogneš ostalima u grupi ukoliko su ti određeni pojmovi jasniji ili ih bolje radiš od ostalih.
  3. Nove ideje. Brainstorming je sjajan način da prikupiš ideje za odgovore bilo za usmeni deo ispita ili pisanje sastava. Kada vas je više, i ideje se roje!
  4. Svako ima svoj stil učenja, uključujući i tebe, ali kada se pripremaš u grupi, moguće je da te nečiji način učenja inspiriše da uvedeš neke novine u svoj i da tako efikasnije učiš.
  5. Nema mesta monotoniji. Učenje jedan-na-jedan može ponekad da bude, ako ne monotono, onda barem tiho. Rad u grupi je dinamičniji, zabavniji, a svi znamo da se kroz zabavu lakše uči. Grupe pružaju priliku profesorima da u nastavi koriste različite metode: igrice, rad u paru, igranje uloga i da na taj način olakšaju usvajanje pojedinih oblasti.
  6. Učimo na greškama, kako na svojim, tako i na tuđim. Sugestije koje profesori daju ostalim studenima u grupi, svakako će ti koristiti, kao i drugima tvoje.
  7. Simulacija pravog polaganja. Radom u grupi tj. vežbanjem formata testa, imaš iskustvo koje je približno realnom polaganju ispita. Na primer, usmeni deo IELTS ispita se polaže u paru. Pripreme ti omogućavaju da kroz vežbu u paru sa ostalim polaznicima stekneš rutinu u obavljanju ovakvih zadataka, i da na ispitu za tebe nema iznenađenja.

Ukoliko ti je cilj da u 2019. položiš IELTS ili TOEFL, od njega te deli TRI koraka:

  1. Dijagnostičko testiranje koje nam omogućava da utvrdimo razvijenost tvojih jezičkih veština i procenimo vreme koje ti je potrebno za pripremu ispita. KLIK za prijavu na dijagnostičko testiranje.
  2. Konsultacije sa našim stručnim timom o izboru pravog ispita za tebe. Ukoliko nisi siguran/na koji je ispit za tebe, odgovor pronađi na našem jezičkom portalu – Kako da izaberem pravi međunarodni ispit?

3. izaberi svoj paket

PAKET 1

17000

RSD

FOND: 12 ČASOVA PO 90 MINUTA

TRAJANJE: 4 NEDELJE

TEMPO: 3 X NEDELJNO

prijave traju do 31.07., Nastava počinje 05. avgusta i traje do 30.08.2019. godine.

BONUS: 4 SATA online konsultacija sa profesorom (feedback na writing, dodatni materijali za samostalni rad, Skype konsultacije vikendom)

PAKET 2

24000

RSD

FOND: 20 ČASOVA PO 90 MINUTA

TRAJANJE: 7 NEDELJA

TEMPO: 3 X NEDELJNO

prijave traju do 31.07., Nastava počinje 05. avgusta i traje do 20.09.2019. godine.

BONUS: 6 SATI online konsultacija sa profesorom (feedback na writing, dodatni materijali za samostalni rad, Skype konsultacije vikendom)

Grupne pripreme su sjajan, dinamičan način da se spremiš za željeni ispit. Međutim, napominjemo da i pored vežbanja s grupom, od tebe očekujemo da i samostalno radiš, jer će samo na taj način sav tvoj trud i rad rezultirati uspehom!

Tu smo da odgovorimo na sva tvoja pitanja. Kontaktiraj s nama na school@qvictorias.com ili nas pozovi na brojeve telefona 011/32 30 738 ili 063/ 72 303 52 i zakaži svoje dijagnostičko testiranje i konsultacije.